Het ene Instagram-account gebruikt er 5, het andere 10 en er zijn zelfs bedrijven die geen hashtags gebruiken op Instagram. De hamvraag luidt: wat is nu het juiste aantal en waarom?

De voordelen van hashtags

Over de voordelen van hashtags kunnen we kort en krachtig zijn. Een goed gebruik van hashtags resulteert in:

 • Meer bereik
 • Meer interactie
 • Meer volgers

Bovendien heeft dit alles als voordeel dat je de online zichtbaarheid van je merk en naamsbekendheid vergroot. Dat je hashtags moet gebruiken, is dus duidelijk. Maar hoeveel?

Hoeveel hashtags?

Instagram staat maar liefst 30 (!) hashtags toe. Voor een optimaal gebruik van hashtags is het goed om verschillende type hashtags te kiezen:

 • Minimaal 5 populaire hashtags
  –   Dit zijn hashtags die meer dan 100.000 keer zijn gebruikt.
 • Minimaal 5 iets minder populaire hashtags
  –   Dit zijn hashtags die zo’n 10.000 – 50.000 keer zijn gebruikt.
 • Maximaal 5 super specifieke niche tags
  –   Dit zijn zoektermen die heel relevant zijn voor jouw werk, bedrijf of branche, bijvoorbeeld #instagramtips.
 • Maximaal 3 merk hashtags
  –   Dit zijn hashtags die specifiek zijn gericht op jouw bedrijf, bijvoorbeeld je bedrijfsnaam, een productnaam, de naam van een dienst, een zelf bedachte hashtag, etc.

Als je bovenstaande aantallen bij elkaar optelt kom je uit op ongeveer 20 – 30 hashtags per bericht. Met dit aantal benut je alle kansen die hashtags met zich meebrengen!

Waarom als bedrijf actief zijn op Instagram?

Twijfel je nog over het zakelijk inzetten van Instagram? Als millennials (personen in de leeftijd van 20 tot 39 jaar) tot de doelgroep van jouw bedrijf horen, dan kun je niet achterblijven en is actief zijn (of worden) op Instagram beslist een goede zet! Bijna 50% van deze leeftijdscategorie is namelijk actief op Instagram. En dat zal er de komende jaren niet minder op worden.

Inspiratie opdoen?

Benieuwd hoe dit er in de praktijk uitziet? Bekijk het Instagram-account van bijvoorbeeld KLM of Bagels & Beans eens.

Tip: plaats, zoals in deze voorbeelden ook wordt gedaan, een aantal witregels tussen de tekst en hashtags. Dit verbetert de leesbaarheid.

Heb je hulp nodig? Je weet ons te vinden!