De voordelen van carrousel advertenties

Het is je vast wel opgevallen: de laatste maanden zien we steeds vaker carrousel advertenties voorbij komen. Of we het nu hebben over Facebook, Instagram of LinkedIn: ze zijn overal. En dat is natuurlijk niet voor niets. Carrousel advertenties bieden namelijk een aantal grote voordelen voor organisaties.

1. Storytelling

Met een carrousel advertentie kun je meerdere afbeeldingen (max. 10) en links laten zien in één advertentie. Dit biedt mogelijkheden wanneer je bijvoorbeeld een verhaal wilt overbrengen, meerdere producten wilt laten zien, verschillende productkenmerken wilt vertellen of een stappenplan wilt toelichten. Je kunt mensen met behulp van een carrousel op een leuke manier betrekken bij wat je wilt vertellen.

2. Meer en betere interactie met je doelgroep

Uit onderzoek blijkt dat de betrokkenheid van mensen hoger is bij het gebruik van een carrousel advertentie. Dit komt doordat er meer interactie is: om de hele advertentie te kunnen zien, moet men namelijk zelf doorklikken. Dit zorgt niet alleen voor meer interactie, maar ook voor betere interactie. Mensen zijn op deze manier bewuster bezig met de informatie in de advertentie.

3. Minder advertentiekosten

Omdat je in een carrousel advertentie meer kunt laten zien dan in bijvoorbeeld een gesponsord bericht, kost het in verhouding minder geld. Uit onderzoek blijkt dat de kosten per geplaatste advertentie en de kosten per klik op deze manier met 20-30% verlaagd worden.


Wil jij de kansen van online campagnes voor jouw organisatie optimaal benutten? Dan kun je carrousel advertenties niet links laten liggen. Wij verrassen je met een creatieve, passende en unieke advertentie die bij jouw bedrijf past. Natuurlijk kunnen we ook de stoute schoenen aantrekken en jouw organisatie op een verfrissende manier in de markt zetten.

VRIJBLIJVEND

SAMEN SPARREN?