Wist je dat… Het aantal video’s op social media in 2018 is gestegen met 1200% ten opzichte van stilstaand beeld? Schattingen aangeven dat 80% van het internetverkeer in 2020 zal bestaan uit online video? En websites met videocontent 41% meer bezoekers aantrekken dan websites zonder video’s? Nu kun je er écht niet meer omheen: als organisatie moet je aan de slag met videocontent!

Video’s op social media

Wanneer je video’s plaatst op de Facebook- en Instagram-pagina van je organisatie, krijgen deze bedrijfspagina’s voorrang in de news feed. Maar dat is nog niet alles. Video’s op social media leiden tot hogere engagement-aantallen in vergelijking met statisch beeldmateriaal en daarnaast stimuleren video’s conversie.

Video’s op websites

Websites waarop videocontent staat komen hoger in de zoekresultaten te staan van Google. Vergeet niet om de video’s SEO-proof te maken. Dit wil zeggen: geef ze een titel met daarin het zoekwoord, bedenk een ondertitel, vul de alt-tekst in, zet het zoekwoord in de bestandsnaam en voeg relevante tags toe. En niet geheel onbelangrijk: plaats je video ook op YouTube. Google geeft YouTube-video’s namelijk voorrang in de zoekresultaten.

Corporate video’s

Niet alleen op social media en websites stijgt het gebruik van videocontent. Video’s worden ook steeds vaker gebruikt voor corporate doeleinden: op beurzen, websites en bij organisaties intern om bijvoorbeeld bedrijfsdoelstellingen of een koerswijziging aan te kondigen. En dat is niet voor niets, want een boodschap overbrengen met video is veel makkelijker en aantrekkelijker dan wanneer alleen van tekst gebruik wordt gemaakt. Videocontent is daarom zeer geschikt wanneer je een boodschap op een unieke, verrassende of overtuigende manier wil overbrengen. Daarnaast geeft videocontent jouw organisatie een gezicht. Je vertelt mensen niet alleen iets, maar laat ook iets zien, waardoor zowel (potentiële) klanten als medewerkers zich sneller verbonden voelen met de organisatie.


Dan is het nu tijd voor actie! Wij verrassen je graag met een creatieve, passende en unieke video die bij jouw organisatie past. Een keer iets anders dan normaal? Daar houden wij van! We trekken de stoute schoenen aan om jouw organisatie op een verfrissende manier in de markt zetten.