De Vormgevers 4 tips voor linkedin

4 tips voor een goede eerste indruk op LinkedIn

Je LinkedIn-profiel is jouw eigen digitale visitekaartje. Het is dé online plek waar je kunt laten zien wie je bent en wat je doet. Kortom: benut de mogelijkheden die het platform te bieden heeft en zorg dat jouw profiel eruit springt! Wij geven je vier tips, want de eerste indruk op LinkedIn wordt vaak gebaseerd op vier elementen.

1. Upload een toepasselijke achtergrondfoto

Er zijn nog steeds veel LinkedIn-profielen waarbij een achtergrondfoto ontbreekt. Zonde, want een goede foto zegt meteen iets over jou als persoon. Kies een achtergrondfoto die bij jou past, maar houd het wel zakelijk. Ga je aan de slag met tekst? Zorg dan dat de gehele tekst leesbaar is. Let op: op desktop wordt de achtergrondfoto anders weergegeven dan op een mobiele telefoon.

2. Onderscheid jezelf in de kopregel

‘Directeur @ bedrijf x’ of ‘Projectmanager bij bedrijf y’: waarom zou je jezelf niet wat meer onderscheiden van alle personen met een standaard kopregel? Bijvoorbeeld: ‘Creatieve projectmanager met oog voor detail @ bedrijf z’. Heb je een brede functie? Dan kun je natuurlijk ook de verschillende werkzaamheden kort in je kopregel weergeven. Let wel op: na 80 tekens wordt je kopregel afgebroken en komt er ‘lees meer’ te staan. Is je kopregel concreet en nieuwsgierig makend, dan is dat natuurlijk geen probleem!

3. Schrijf een korte, persoonlijke samenvatting

De samenvatting op je LinkedIn-profiel is de uitgelezen plek waar je wat meer over jezelf kunt vertellen. Dit mag best een persoonlijk stukje tekst zijn met een zakelijk tintje. Denk aan het benoemen van eigenschappen, je drijfveren of geef je visie op iets.

Ook hier weer een ‘let op’: maak je samenvatting niet langer dan nodig en val niet in herhaling. Dus vertel in je samenvatting niet dezelfde dingen als bij Ervaring.

4. Zorg voor een zakelijke profielfoto

Tot slot de tip die natuurlijk niet mag ontbreken: zorg voor een zakelijke profielfoto. Dit betekent niet dat je geen spontane foto kunt hebben, in tegendeel. Zorg alleen wel dat de foto in een professionele setting is genomen. Dus niet op het terras of op de bank waar je je vrienden van afgeknipt hebt, maar op een rustige, neutrale plek binnen of buiten.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het updaten van jouw persoonlijk of bedrijfsprofiel? Laat het ons weten! En onthoud: een eerste indruk maak je maar één keer.

VRIJBLIJVEND

SAMEN SPARREN?