Infographics zijn er in allerlei soorten en maten: infographics in 3D, interactieve infographics, multimedia infographics en ga zo maar door. Toch hebben ze allemaal één ding gemeen: infographics zijn bedoeld om informatie op een aantrekkelijke en bondige manier weer te geven. Goede infographics sluiten dan ook perfect aan op de verschuiving van tekstuele naar visuele content. Een trend die op dit moment steeds populairder wordt. Maar dat is niet alles. Het inzetten van infographics heeft nog een aantal grote voordelen.

1. Goede infographics worden beter onthouden

Uit onderzoek blijkt dat informatie uit infographics beter wordt opgeslagen in de hersenen. Beter dan puur tekstuele informatie. In een goede infographic krijgt de lezer informatie in een steeds andere vorm te zien. Hierdoor is de focus scherper. Als dezelfde informatie alleen tekstueel wordt weergegeven, is de kans groter dat stukken informatie worden gemist. Wil jij mensen iets leren? Of wil je dat bepaalde informatie beter wordt onthouden? Een infographic biedt de oplossing!

2. Infographics verbeteren de organische vindbaarheid

Infographics worden door Google gezien als waardevolle content, waardoor deze tevens extra worden gewaardeerd door Google. Ook houden infographics langer de aandacht vast van mensen, waardoor websitebezoekers langer op je website blijven. Dit bevordert de organische vindbaarheid van jouw webpagina’s. Geweldig, je scoort zo meteen een betere positie op Google!

3. Infographics worden vaker gedeeld

Hoe leuk zou het zijn als de content die jij op social media plaatst viral gaat?! Door een goede infographic te plaatsen ben je al goed op weg. Infographics worden namelijk veel vaker gedeeld dan andere vormen van content. Bovendien creëer je hiermee een groot bereik zonder dat er geld op moet worden ingezet.

Kortom, wacht niet langer en profiteer van alle voordelen die infographics jouw organisatie kunnen bieden. Natuurlijk helpen we je graag. Onze designers kunnen een super goede infographic realiseren. Lees hier meer en leg je uitdaging bij ons neer door contact op te nemen!

content marketing Hella