Infographics zijn er in allerlei soorten en maten: infographics in 3D, interactieve infographics, multimedia infographics en ga zo maar door. Toch hebben ze allemaal één ding gemeen: infographics zijn bedoeld om informatie op een aantrekkelijke en bondige manier weer te geven.
Infographics sluiten dan ook perfect aan op de verschuiving van tekstuele naar meer visuele content die op dit moment gaande is. Maar dat is niet alles. Het inzetten van infographics heeft nog een aantal grote voordelen.

1. Infographics worden beter onthouden

Uit onderzoek blijkt dat informatie uit infographics beter wordt opgeslagen in de hersenen dan puur tekstuele informatie. Wil jij mensen iets leren of wil je dat bepaalde informatie beter onthouden wordt? Dan biedt een infographic de oplossing!

2. Infographics verbeteren de organische vindbaarheid

Infographics worden door Google gezien als waardevolle content en daarom extra gewaardeerd. Daarnaast houden infographics langer de aandacht vast van mensen, waardoor websitebezoekers langer op je website blijven. Ook dit bevordert de organische vindbaarheid van jouw webpagina’s.

3. Infographics worden vaker gedeeld

Hoe leuk zou het zijn als de content die jij op social media plaatst viral gaat?! Door een infographic te plaatsen ben je al goed op weg. Infographics worden namelijk veel vaker gedeeld dan andere vormen van content. Bovendien creëer je hiermee een groot bereik zonder dat er geld op moet worden ingezet.

Kortom, wacht niet langer en profiteer van alle voordelen die infographics jouw organisatie kunnen bieden. Natuurlijk willen wij je hier graag bij helpen!