Vaak is het jaarverslag voor de communicatieafdeling één van de grootste projecten in het jaar. Van informatie verzamelen tot schrijven, redigeren en vormgeven. Het is een hele klus. Vanzelfsprekend wil je hier daarom het maximale uithalen. Het liefst zelfs meer. Maarrr… veel organisaties halen hier – ondanks de vele inspanningen – onvoldoende rendement uit. Super zonde! Daarom zetten we een aantal belangrijke aandachtspunten voor je op een rij.

Dit kenmerkt een goed jaarverslag:

• Objectiviteit; er is ruimte voor een kritische kanttekening
• Heldere onderbouwing; probeer resultaten zo goed mogelijk te verklaren
• Goede leesbaarheid; vermijd vakjargon en onnodig lange zinnen
• Aantrekkelijke vormgeving; zorg voor een goede verhouding tussen tekst en beeld
• Beschikbaarheid; publiceer het jaarverslag op je bedrijfswebsite, intranet en deel deze via social media

Jouw jaarverslag een schot in de roos 

Elk jaar helpen wij klanten met hun jaarverslag, zodat zij geen punten laten liggen. We worden onder andere ingeschakeld op het gebied van:

#Content
We zorgen dat het jaarverslag prettig leest, nieuwsgierig maakt, aantrekkelijk én begrijpelijk is voor de diverse doelgroepen.

#Design
Foto’s, illustraties, grafieken, tabellen, iconen, infographics: we focussen ons op een aantrekkelijk jaarverslag met een uitstekende balans tussen tekst en beeld.

#Online 
Steeds vaker worden we gevraagd een interactieve, online variant te ontwikkelen. Naast dat alles te analyseren is met Google Analytics, biedt deze variant de mogelijkheid voor audio, video en online interactie.

#Doelen en resultaten vaker onder de aandacht brengen
Ook in de maanden erna publiceren we op een aantrekkelijke en toegankelijke manier onderwerpen uit het jaarverslag. Hierdoor komt de organisatie vaak onder de aandacht en haal je veel meer rendement uit het jaarverslag en je inspanningen.

Need some help?

Als je vragen of hulp nodig hebt, mail ons dan via info@brutcommunicatie en we komen er binnen één werkdag bij je op terug. Bellen is natuurlijk nog steeds sneller en kan via: 0348 41 32 24.  

 

Bekijk hieronder het jaarverslag dat we hebben gemaakt voor gemeente Schiedam:

–> Interactief sociaal jaarverslag verbetert interne communicatie