Herpositionering FPT-VIMAG - Brût Communicatie

Nieuwe positionering zorgt voor nieuwe successen

FPT-VIMAG website

Aanleiding

De Federatie Productie Technologie (FPT-VIMAG) is de brancheorganisatie van 150 innovatieve fabrikanten en importeurs van machines, gereedschappen en diensten voor de metaalindustrie, en leveranciers van automatiserings- en besturingssystemen voor de (inter)nationale maakindustrie. FPT-VIMAG kwam bij ons met de vraag om hen te positioneren als dé branchevereniging voor productietechnologie die zich bezighoudt met Smart Industry en het verbeteren van technisch onderwijs, en daarnaast hun zichtbaarheid, herkenbaarheid en merktrots onder (potentiële) leden te verbeteren. Laat dat maar aan ons over!

Van brainstorm naar strategie

(Potentiële) leden informeren. Enthousiasmeren. Binden. Betrekken. Activeren. Dat is wat we willen. Op basis van de output van verschillende brainstorms hebben we een aansprekend en effectief marketing- en communicatieplan opgesteld dat o.a. bestaat uit kernboodschappen per doelgroep, een advies voor de tone-of-voice, een advies voor de middelen, een communicatiematrix en een contentkalender. Om de leden gelijk bij de nieuwe strategie te betrekken, hebben we een kick-off video gemaakt die tijdens een ledenbijeenkomst werd getoond. Enthousiast dat ze waren ;).

Nieuwe Corporate Identity

Om de herkenbaarheid van FPT-VIMAG te verbeteren, hebben we een duidelijke en aansprekende identiteit ontwikkeld (huisstijl, logo, pay-off en beeldmerk) voor de vereniging en haar activiteiten. Een sterke formule waarmee FPT-VIMAG haar naamsbekendheid vergroot, haar toegevoegde waarde laat zien en waarbij de TechniShow duidelijk gepositioneerd wordt als initiatief van de vereniging.

Ontwikkeling communicatiemiddelen

Een nieuwe identiteit en huisstijl vraagt natuurlijk ook om nieuwe middelen. Van Powerpoint-presentaties en jaarverslagen tot banners en beurswanden. Met deze frisse middelen is FTP-VIMAG klaar om de nieuwe Corporate Identity te laden.

FPT-VIMAG website

Nieuwe positionering, nieuwe website

Naar aanleiding van de nieuwe marketingcommunicatie strategie hebben we de website getransformeerd tot een echte verenigingswebsite. Een website waarop meteen duidelijk is waar FPT-VIMAG voor staat, in welke vakgebieden FPT-VIMAG actief is en wat de ledenvoordelen zijn. De (belangrijke) TechniShow heeft haar eigen online platform gekregen waarnaar actief wordt verwezen.

FPT-VIMAG website
FPT-VIMAG website

SCHAKEL OOK

ONZE CREATIVITEIT IN