Heuts: aansprekende zomercampagne - Brût Communicatie

Unieke zomercampagne met nostalgisch haakje

Heb jij je vakantiechecklist al gecheckt deze zomer?!

We kennen het allemaal: de checklijstjes voor de vakantie. Hebben we wel alles? Zijn we niets vergeten? Een lijstje voor de kids! Lijstje voor de auto! Lijstje voor de tuin! Maar waar halen we al die producten? FF naar Heuts! Heel Nederland moet deze zomer weten dat deze (web)winkel alles in huis heeft voor de meest relaxte tijd.

De Vraag

“Brût, willen jullie meehelpen met een unieke manier om ons zomerassortiment onder de aandacht te brengen in heel Nederland? Think big!”. Heuts, ooit begonnen als specialist in de automaterialen markt, heeft inmiddels een heu(t)s assortiment op het vlak van mobiliteit en vrije tijd. Te vinden in 15 fysieke winkels in het zuiden van het land, maar voor heel Nederland online in hun webshop. Met een unieke zomercampagne en uitgebreide mediamix hebben wij bekendheid gecreëerd voor Heuts’ zomerassortiment.

Inspelen op dat nostalgische zomergevoel

Je herkent het vast nog als kind. Je vader of moeder die langsloopt met een blaadje met daarop alles wat mee moet op vakantie. “Heb je wel je knuffel en favoriete spelletje mee?”. Grote kans dat je nu zelf een lijstje maakt voor de vakantie. Alles even afvinken. Klaar voor de zomer!

Dat gevoel overbrengen op heel Nederland, dat deden we met de Heuts Vakantiecheck weken campagne. Een opvallend logo, duidelijke productfoto’s en persoonlijke fotografie horen daarbij. Zomerfoto’s waardoor iedereen meteen zin krijgt om erop uit te trekken of te genieten in eigen omgeving. Check, check, check!

Voor alle soorten vakantiegangers

Spullen voor de camping, een dakkoffer of autozitje? Voor mijn vakantiebenodigdheden kan ik toch gewoon naar een reiswinkel? Nee hoor, Heuts heeft écht alles in huis voor de meest relaxte zomer! Niet alleen voor de avonturiers die er met de auto op uit trekken, maar ook zeker voor de thuisblijvers met koud drankje in de tuin. Of de binnenblijvers als het net even wat minder lekker weer is.

Door de campagne breed te laden, spreken we verschillende doelgroepen aan én laten we meteen zien dat Heuts meer is dan enkel de winkel voor je autovakantie. Daar hoort advertentiemateriaal bij voor een multichannel aanpak, zodat we deze verschillende doelgroepen ook allemaal bereiken.

Social media

Om het zomerassortiment van Heuts landelijk op de kaart te zetten, creëerden we een gehele set aan ‘Vakantiecheck’-middelen. Een enorm belangrijk kanaal? Social media! Waar haalt men immers zijn inspiratie voor de zomer vandaan? Dat deden we door aansprekende posts en stories voor Facebook en Instagram te ontwikkelen, met daarop een mix van een persoonlijke verhalen én direct de oplossing om de vakantielijstjes te checken: de producten.

Online bannering

Zit je even het nieuws te checken (ha!), komt Heuts ook voorbij. Door middel van advertenties voor online bannering op veelbezochte websites in Nederland brachten we de producten van Heuts ook onder de aandacht bij latent zoekenden. Ons haakje: lekkere vakantiedeals. Dat doet het toch altijd goed. Toch even dat zwembad aanschaffen voor de hete week die er bijna aankomt. 😉

Radio Spot

Een radiocommercial leende zich ook pérfect voor deze campagne. Hoe catchy is “Check, check, check” immers?! Dat blijft wel hangen. De hele zomer lang zijn de Vakantiecheck Weken van Heuts voorbij gekomen op primetime radiozenders zoals Radio 2, 3FM, Q-music en 538. Herken jij hem nog? Luister de spots hieronder!

Lekker checken op de website

Waar ga je uiteindelijk heen om jouw vakantieproducten te checken? Naar de Heuts’ website! Tijdens de gehele zomerperiode was de website van Heuts gehuld in kleurrijke banners. Op de campagnepagina konden bezoekers hun daadwerkelijke vakantielijst gaan checken, met handige doorlinks naar alle producten per categorie. Alle vakantiedeals met scherpe prijzen waren ook nog eens extra zichtbaar door een opvallende ‘Vakantiedeal’ sticker. Check, check, check. Dat is nog eens een relaxte zomer!

Ook een creatief concept én de uitwerking voor een flitsende campagne?
Wij vertellen je graag meer over strategiebepaling en een resultaatgerichte uitvoering. MEER INFO

SCHAKEL OOK

ONZE CREATIVITEIT IN